Integrale Veiligheid

De domeinen zorg en veiligheid zijn structureel, zowel preventief als repressief, verbonden.

De domeinen zorg en veiligheid zijn structureel, zowel preventief als repressief, verbonden.

In de maatschappij zien we steeds vaker mensen met onbegrepen gedrag en mensen die de grip op hun leven dreigen te verliezen. Zij vinden vaak niet de weg naar de juiste zorg waardoor er  veiligheidsrisico’s kunnen ontstaan. Hulp bieden werkt het best wanneer we inwoners in hun eigen leefwereld op zoeken. Om dit efficiënt te kunnen doen is er 1 januari 2024 een nieuw team gestart.
Team Outreachende- en crisiszorg Meierijstad (TOM). Dat betekent dat er voor spoedeisende vragen en bij acute bezorgdheid is er 24/7 een medewerker telefonisch te bereiken. Deze medewerker kan direct meedenken (consult en advies), vragen beantwoorden en beoordelen of, en welke, inzet nodig is. Daarnaast kunnen aanmeldingen met minder spoed, bijvoorbeeld als mensen zich zorgen maken over iemand, mensen die grip op het leven lijken te verliezen en/of woonoverlast ervaren/veroorzaken schriftelijk per mail of formulier worden gemeld. Na aanmelding zal de melding uitgezet en opgepakt worden binnen het team.

Naast de ontwikkeling van het TOM is het AVE (Aanpak Voorkomen Escalatie) model voor de gemeente Meierijstad inmiddels uitgewerkt en zijn de medewerkers die hierin een rol hebben getraind. Daarnaast wordt er op dit moment gewerkt aan de optimalisatie van de processen en de samenwerking binnen Toegang, Sociaal Domein en Veiligheid.

Deze pagina is gebouwd op 09/23/2024 12:57:01 met de export van 09/23/2024 12:45:38