Onderwijsbeleid

Herijking van de Lokaal Educatieve Agenda Meierijstad met thema’s zoals: taal, inclusief onderwijs en aansluiting onderwijs-jeugdhulp.

Herijking van de Lokaal Educatieve Agenda Meierijstad met thema’s zoals: taal, inclusief onderwijs en aansluiting onderwijs-jeugdhulp.

De opdracht voor het vormgeven van de nieuwe LEA 2024-2026, die duidelijkheid verschaft over de thema’s waarin de komende periode aan gewerkt wordt, met haalbare doelen en realistisch tijdspad is uitgezet. Na de zomervakantie zal hier een in samenwerking met de partners mee gestart worden.
De gezamenlijke thema’s zitten vooral op taal in de brede zin (VVE / taal- en leesbeleid op de scholen / Nieuwkomersonderwijs) en samenwerking tussen onderwijs-preventie-jeugdhulp, wat bijdraagt aan inclusief onderwijs. Met als doel dat alle kinderen volop kansen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hun talenten te benutten.

Taal is een belangrijk thema. Ook buiten de LEA is hier veel aandacht voor. Zo is in 2024 een samenwerkingsovereenkomst getekend met onze belangrijkste taalpartners met als speerpunten: "Iedereen doet digitaal mee" en "Samen voorkomen dat er een nieuwe generatie laaggeletterden opgroeit". Zijn we begonnen met de gemeentelijke gezinsaanpak, gericht op het doorbreken van de cyclus van laaggeletterdheid, zodat kinderen betere maatschappelijke kansen krijgen.
Daarnaast starten we in 2024 een pilot op scholen om intergenerationele laaggeletterdheid te voorkomen. Samen met de bibliotheek en het onderwijs hebben we de eerste stappen gezet, waaronder drie bijeenkomsten met onze partners onder leiding van Stichting Lezen en Schrijven.
De projectmedewerker Digitale Inclusie is aangenomen en we hebben extra aandacht besteed aan de bekendheid van Digi-cursussen met advertenties en flyers op markten en evenementen.

Deze pagina is gebouwd op 09/23/2024 12:57:01 met de export van 09/23/2024 12:45:38